Frågor och svar

Vanligaste frågorna

Hur långt är det till sjön?

Sjön ligger alldeles intill stugorna, ca 50 meter eller ½- 1 minuts promenad.

Går det bra att bada sjön?

Ja, det finns en fin liten sandstrand som stuggästerna har för sig själva. Här är det lämpligt att bada, för barn eller för den som inte kan simma. Strax intill finns en lite klippudde där det finns en badstege. Vid stegen är det 150 cm djupt. Det finns dessutom en allmän strand ca 500 meter från stugorna och ytterligare en allmän strand i Virserumssjön ca 1 km från stugorna.

Får man använda båten hur mycket man vill?

Ja, det finns en båt som man får använda hur mycket man vill men den får också disponeras av stuggästerna i de andra två husen. Vill man ha en båt helt för eget bruk så finns båt att hyra. Den kostar 150 SEK/dag eller 700 SEK/vecka.

Är allt fiske fritt?

Ja allt fiske med spö är fritt, dygnet runt.

Finns det gott om fisk?

Det finns gott om abborre och och gädda. Det finns också gös, sik, mört och braxen

Hur långt är det till affärer?

Alla butiker finns i Virserums centrum, ca 2 km från stugorna. Det finns två supermarkets som har det mesta av vad man behöver. Virserum är känt för en mycket fin köttbutik med råvaror från lokala leverantörer. Det finns också bank, järnhandel, blomsteraffär, apotek, bageri, bensinstation, bilverkstad mm.

Finns restauranger och pub?

I Virserum finns ett hotell som har matservering. Det finns också en pizzeria och ett gatukök. Pub finns ej.

Kan man köpa alkohol i Virserum?

Systembolag finns ej. Närmaste är i Hultsfred, ca 3 mil bort. Det finns också möjlighet att beställa alkohldrycker i en av butikerna i Virserum. Då får man leverans dagen efter.

Finns det mycket myggor?

Nej, men eftersom stugorna ligger i skogen så kan det hända att det finns myggor efter långa regnperioder, ungsfär som på alla andra platser. Det är väldigt sälla att myggorna blir till några större besvär.

Finns det andra obehagliga djur?

Nej.

Finns det möjlighet att få se älgar?

Ja.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, vårt vatten är alldeles utmärkt att dricka. Det kommer från vår egen brunn, det är kontrollerat och provat och innehåller inga tillsatser eller skadliga ämnen

Vad behöver vi ta med oss?

Stugorna innehåller all utrustning för 4 personer. Förbrukningsartiklar såsom toalettpapper, diskmedel och liknande får du hålla med själv . Tag gärna med lakan och handdukar. Men ni kan också hyra lakan av oss. Meddela oss i så fall någon vecka innan ni anländer

Måste vi städa stugan när vi lämnar den?

Ja, stugan lämnas ren, snygg och välstädad till efterkommande gäster. Ni kan också köpa slutstädningen av oss